När är Black Friday 2023

25 oktober 2023
Jon Larsson

En grundlig översikt av när Black Friday 2023 äger rum

Black Friday är en mycket populär shoppingdag som äger rum dagen efter Thanksgiving i USA, och det har också blivit en internationell shoppinghändelse. För att hjälpa dig planera dina shoppingaktiviteter i förväg kommer denna artikel att ge dig en omfattande presentation av när Black Friday 2023 inträffar, vilka olika typer av Black Friday som finns och vilka som är populära, samt utforska skillnaderna mellan olika datum som Black Friday kan falla på. Vi kommer också att diskutera historiska för- och nackdelar med olika datum för Black Friday.

En omfattande presentation av när Black Friday 2023 äger rum

shopping

Black Friday 2023 kommer att äga rum den 24:e november. Detta datum är fastställt som den fjärde fredagen i november, vilket betyder att det alltid kommer att inträffa dagen efter Thanksgiving och fyra veckor före juldagen. Detta gör det till en idealisk tidpunkt för att ta del av stora rabatter och erbjudanden när du letar efter julklappar eller andra produkter till nedsatta priser.

Under Black Friday 2023 kommer det finnas massor av erbjudanden och reor att ta del av. Allt från elektronik, heminredning och kläder till möbler, sportartiklar och leksaker kommer att erbjudas till rabatterade priser. Många butiker kommer att erbjuda speciella nattöppningar och tidiga morgonrabatter för att locka till sig kunder. Det är inte ovanligt att människor köar utanför butiker under natten före Black Friday för att få tag i de bästa erbjudandena.

Kvantitativa mätningar om Black Friday 2023

Black Friday är känt för att vara en av årets största shoppingdagar, och försäljningen under denna dag har historiskt sett varit mycket hög. Enligt tidigare års data har Black Friday genererat miljarder dollar i försäljning, både online och i fysiska butiker. För att ge en uppfattning om hur populärt Black Friday är kan vi titta på statistik från tidigare år.

Enligt en rapport från Adobe Analytics ökade e-handelsförsäljningen under Black Friday 2020 med 22% jämfört med året innan. Detta innebar att totalt sett spenderades över 10 miljarder dollar online under denna dag. Detta visar att allt fler människor väljer att shoppa online under Black Friday, och att försäljningen fortsätter att öka år för år.

Diskussion om skillnader mellan olika datum för Black Friday 2023

Även om Black Friday alltid äger rum dagen efter Thanksgiving, kan datumet för den fjärde fredagen i november variera från år till år. Detta kan påverka hur människor planerar sina shoppingaktiviteter och när de förbereder sig för att dra nytta av de bästa erbjudandena.

En av de faktorer som kan påverka datumet för Black Friday är hur tidigt Thanksgiving infaller. Eftersom Thanksgiving alltid äger rum på den fjärde torsdagen i november, kan lite variation i hur kalenderdagar faller på året påverka datumet för Black Friday. Detta kan ha konsekvenser för kunder och butiker som planerar sina reor och marknadsföringsstrategier.

Historisk genomgång av för- och nackdelar med olika datum för Black Friday 2023

Fördelarna med att ha Black Friday den fjärde fredagen i november är att människor ofta har ledigt från jobbet under Thanksgiving, vilket ger dem en extra dag att spendera på shopping. Detta kan bidra till en ökad försäljning och en större kundbas.

Nackdelarna med att ha Black Friday den fjärde fredagen i november kan vara att det kan vara svårt att planera och boka semester i förväg, särskilt om man vill resa eller tillbringa tid med familj och vänner. Dessutom kan tidigt snöfall orsaka problem för människor som vill resa till butiker eller möjliga logistikproblem för leveranser.

[INFÖR VIDEO HÄ…

FAQ

Hur mycket försäljning genererar Black Friday vanligtvis?

Historiskt sett har Black Friday genererat miljarder dollar i försäljning både online och i fysiska butiker. En rapport visade att e-handelsförsäljningen under Black Friday 2020 ökade med 22% jämfört med året innan och över 10 miljarder dollar spenderades online.

När är Black Friday 2023?

Black Friday 2023 äger rum den 24:e november.

Vilka typer av erbjudanden kan man förvänta sig under Black Friday 2023?

Under Black Friday 2023 kan man förvänta sig erbjudanden inom elektronik, heminredning, kläder, möbler, sportartiklar och leksaker, bland annat.

Fler nyheter